Hoppa till sidans innehåll

Frågor och svar


Här har Brunflo Gymnastikförening svarat på en del vanliga frågor

Vill ditt barn inte längre träna gymnastik hos oss?

I Brunflo Gymnastikförening behålla samtliga gymnaster sin plats i föreningen tills en aktiv avanmälan görs. Det ger fördelen att ni inte behöver anmäla era barn inför varje termin och riskera att stå utan plats.

Rutiner för avanmälan:

 • Avanmälan görs till This is a mailto link
  • Annan metod är ej giltig
 • Avanmälan ska göras av målsman
 • Avanmälan görs avgiftsfritt under de första två veckorna på terminen. Senaste dag för avgiftsfri avanmälan:
  • Hösttermin - söndag vecka 37
  • Vårtermin - söndag vecka 4
 • Görs avanmälan senare än angivet ovan ska samtliga avgifter betalas
  • Anledningen till detta är att barnet håller en plats under hela terminen. Vi har nämligen inte en rullande anmälan, utan tar in gymnaster endast i början av terminen.

Visa svar


Dölj svar


Varför får föräldrar inte vara i hallen i vissa grupper?

Alla ledare får själva bestämma om de vill ha föräldrar i hallen eller inte. En del väljer att hålla föräldrarna utanför hallen på grund av:

 • Barnen blir ofta mer fokuserade 
 • Det är lättare för ledarna att få barnen att lyssna på dem
 • Det blir lugnare i hallen

Dörren ska vara upplåst och helst uppställd. Finns det barn som vill ha eller behöver sin förälder i hallen görs självklart undantag

Visa svar


Dölj svar


Jag önskar återkoppling på hur mitt barn ligger till, varför skickar ni inte ut information om det?

Vår verksamhetsansvariga skickar ut mail till de barn som är redo för ett byte av grupp, det är den enda återkopplingen vi valt att skicka ut till föräldrarna. Är du intresserad av att veta mer om ditt barns utveckling hänvisar vi till respektive huvudledare - som är de som är aktiva på golvet.

Visa svar


Dölj svar


Var hittar jag information om övningskraven i de olika tävlingsgrupperna?

HÄR hittar du övningskraven, längst ned på sidan

Visa svar


Dölj svar


Varför får jag ingen information från er?

Det kan vara så att du skrivit fel mailadress när du anmält ditt barn eller inte meddelat att du har en ny mailadress. Vänligen kontakta This is a mailto link så kan vi uppdatera dina kontaktuppgifter

Visa svar


Dölj svar


Jag får två mail varje gång ni skickar ut information. Varför?

Vi har försökt lösa de dubbla mailen som skickas ut till vissa. Oftast beror det på att du har två barn i samma grupp. Har du inte det och ändå får två mail får du gärna kontakta This is a mailto link så kan vi undersöka vad det kan bero på

Visa svar


Dölj svar


Hur ser vår- och hösttermin ut i Brunflo Gymnastikförening?

Höstterminen börjar v.36 och slutar v.49 för alla gymnaster. Under lovet v.44 tränar inga grupper på veckodagarna och respektive huvudledare bestämmer om gruppen ska träna på söndagar eller inte. Huvudledaren meddelar dig via mail

Vårterminen börjar v.2 och slutar v.19 för Förberedande Grupper och v.21 för Tävlingsgrupper. Under sport- och påsklov tränar inga grupper på veckodagarna och respektive huvudledare bestämmer om gruppen ska träna på söndagar eller inte. Huvudledaren meddelar dig via mail

Visa svar


Dölj svar


Hur anmäler jag mitt barn till Brunflo Gymnastikförening?

Information om anmälan finns på vår hemsida, under fliken Verksamhet > Anmälan

Om det finns en grupp som är öppen för anmälan ligger ett formulär längst ned på den sidan. Om det inte finns ett formulär tillgängligt så finns det inga lediga platser. Finns det inga lediga platser ber vi er att hålla koll på vår Facebook-sida, där vi annonserar när vi öppnat anmälan. 

Vi har inget kösystem och erbjuder ingen att börja utan en riktig anmälan, detta för att det ska vara rättvist för alla. Tidigare har vi kunnat erbjuda plats till de som mailar men nu är det för många förfrågningar för att hålla koll på. 

Visa svar


Dölj svar


Hur betalar jag för mitt barns träning hos Brunflo Gymnastikförening?

Terminsavgift, medlemsavgift och försäkring betalas via faktura som skickas ut via mail. Meddela oss alltid om du byter mailadress så att du inte missar någon faktura.

Visa svar


Dölj svar


Hur fungerar prova-på veckorna?

De första två veckorna på varje termin är prova-på. Det innebär att om barnet väljer att inte fortsätta träna hos oss, och ni avanmäler barnet enligt rutin innan den andra veckans slut behöver ni inte betala terminsavgiften och vi står för försäkringen. Vill barnet fortsätta träna hos oss behöver ni inte göra något - bara fortsätta komma!

Prova-på veckorna gäller bara för barn som anmält sig, det är alltså inte okej att ta med sig kompisar eller syskon som är intresserade av att börja. Det här beror på att alla behöver vara försäkrade via oss för att träna gymnastik.

Visa svar


Dölj svar


Hur går förflyttningarna mellan Gympakul/Gymnastik 12+ och Tävlingsgymnastik till?

Brunflo Gymnastikförening har övningskrav till samtliga tävlingsgrupper. Det har vi för att ge gymnasterna en naturlig utvecklingsstege att följa, i sin egen takt.

När vi har lediga platser i grupperna förs en dialog mellan huvudledarna i grupperna och styrelsen verksamhetsansvariga. När det bestämts vilka som ska erbjudas en plats i en tävlingsgrupp skickas ett erbjudande ut, med information om hur det går till.

Tävlingsgrupperna har begränsat intag, därför är vi noga med att alla övningskrav ska uppfyllas - för att ge alla gymnaster den bästa träningsupplevelsen.

Visa svar


Dölj svar


Brunflo GF

Ordförande:

Ida Gustavsson

E-post:

This is a mailto link

Hemsida:

www.brunflogymnastik.se

Bankgiro:

5110-2788

Organisationsnummer:

802465-6228

Kontakt vid frågor om föreningen

073-820 13 43 

eller

This is a mailto link


Brunflo Gymnastikförening är en del av Svensk Gymnastik och bedriver sin verksamhet utifrån Svenska Gymnastikförbundets “Svensk Gymnastik Vill” som innehåller verksamhetsidé, värdegrund, uppförandekod och utvecklingsmodell.

Föreningen följer Svenska Gymnastikförbundets utbildningsstege och tävlingsstege.

Föreningen drivs på ideell basis. Det innebär att vi inte har något kansli eller någon sportchef utan allt arbete sköts av medlemmar och deras anhöriga på deras fritid.

 

Postadress:
Brunflo GF - Gymnastik
Maria Gustafsson, Kyrkgatan 84 a
83134 Östersund

Kontakt:
Tel: 0738201343
E-post: brunflogymnastik@gma...

Se all info