Verksamhetsinriktning

Svensk Gymnastik har många olika uttrycksformer. Rolig och lekfull träning i ständigt nya former. Olika men ändå lika – den egna kroppens rörelser är i centrum. Tävlingsutmaningar för dem som vill mer. God hälsa och välbefinnande genom rörelse, gemenskap och personlig utveckling – det är Svensk Gymnastik.

Brunflo Gymnastikförening är en del av Svensk Gymnastik och arbetar utifrån “Svensk Gymnastik VILL” och dess framtagna visionsmål, värdegrund, uppförandekod och utvecklingsmodell. Vi följer även Svenska Gymnastikförbundets utbildningsstege och tävlingsstege.

För att hjälpa till att bygga ett intresse för
rörelse hela livet
genomsyras vår verksamhet av
gemenskap, glädje och lek.

Barngymnastik

I vår barngymnastik skall föreningen bedriva gymnastik enligt Svenska Gymnastikförbundets riktlinjer.

Förberedande Trupp

Kullerbyttor, hjulningar och handstående är grunden till alla övningar inom gymnastiken därför skall deltagare från årskurs F och uppåt som vill börja med truppgymnastik hos oss starta i våra förberedande Truppgrupper. Det skall vara möjligt att börja i våra förberedande Truppgrupper under hela terminerna.

Om ledarna för förberedande truppgrupperna under veckorna 36 ‐ 37 på höstterminen och veckorna 2 ‐ 3 på vårterminen ser att någon deltagare redan besitter grundkunskaper, som är i den grad att de bör delta i en tävlingstrupp, skall de i dialog med alla truppledare diskutera vilken tävlingstrupp deltagaren bör placeras i. Ledarna skall också ha en dialog med deltagaren och deltagares föräldrar för att informera om bytet till trupp.

Vid varje terminsslut skall ledarna för förberedande truppgrupperna se över vilka deltagare som har uppnått tillräckliga grundkunskaper för att delta i en tävlingstrupp nästkommande termin och i dialog med alla truppledare diskutera sig fram till vilken trupp deltagaren bör placeras i. Ledarna skall också i dialog med deltagaren och deltagarens förälder informera om bytet till tävlingstrupp.

Truppgymnastik

Brunflo Gymnastikförenings truppgymnastikverksamhet delas från och med höstterminen 2016 in utifrån Svenska Gymnastikförbundets tävlingsstegar och Nationellt Bedömnings Reglemente och dess bilagor, (Nat.BR.)

Deltagare i truppgymnastikverksamheten som under läsåret uppnår nästa nivå inom de olika stegarna eller nästa steg har möjlighet att byta tävlingstrupp i första hand vid nästkommande höstterminsstart. Ledarna för tävlingstrupperna kommer genom dialog mellan varandra överens om vilken tävlingstrupp deltagaren skall byta till, verksamhetsansvarig informerar deltagarens målsman om bytet via e-post.

Uppdaterad: 15 MAR 2017 21:14 Skribent: Maria Gustafsson

Ida Gustavsson

Föreningen följer Svenska Gymnastikförbundets utbildningsstege och tävlingsstege.

Maria Gustafsson, Kyrkgatan 84 a

E-post: brunflogymnastik@gma...