Instagram policy

Denna policy beskriver riktlinjer för grupper i Brunflo Gymnastikförening som har ett aktivt Instagram-konto i föreningens namn.

Syfte och mål

Sociala medier ger oss möjlighet att marknadsföra Brunflo Gymnastikförening, stärka vårt varumärke och skapa kontakter och kommunikation.

Kommunikation över internet innebär dock också risker för föreningen genom att det som skrivs kan få stor spridning och vara svårt att stoppa.

Syftet med denna policy är att medlemmar, ledare, förtroendevalda och gymnaster ska få riktlinjer så att vi kan använda sociala medier på ett positivt sätt och att ge fler möjlighet att hitta till Brunflo Gymnastikförening och vår verksamhet.

Utgångspunkt

Utgångspunkten är att Brunflo Gymnastikförening ser positivt på användandet av sociala medier. Vårt engagemang i sociala medier sprider vårt budskap och stärker vårt varumärke. Det stärker också bilden av organisationen som öppen och tillgänglig.

Du som person är alltid närvarande som enskild individ, men din medverkan i sociala medier påverkar inte bara bilden av dig själv utan också bilden av Brunflo Gymnastikförening. Du är alltid personligt ansvarig för sådant du publicerar på eget initiativ oavsett om publiceringen skett på ett privatkonto eller ett konto i föreningens namn.

Är du osäker på vad du kan publicera/skriva, frågar du den verksamhetsansvarige i Brunflo Gymnastikförenings styrelse.

Allmän policy

Alla konton ska administreras av huvudledare eller ledare i gruppen. Styrelsen ska veta om kontot och ta del av allt som läggs ut.

Förhållningsregler

• Visa respekt för varandra

• Kommentera aldrig nedsättande om någon, varken medlem i Brunflo Gymnastikförening eller annan person

• Var alltid korrekt och använd sunt förnuft. Tänk på att även om ditt svar är riktat till en viss person kommer det att läsas av många andra

• Vid publicering av foton och filmer på personer, där fler än du själv är med, ska de som berörs alltid godkänna detta innan.

• Personliga påhopp av enskild eller grupp, mobbning, ryktesspridning, spekulationer eller annan medveten publicering av felaktig information ska inte förekomma.  Det ska inte heller publiceras texter som skadar föreningen, våra medlemmar eller vår verksamhet

• Favorisering på kontot är helt oacceptabelt

• Kontot ska visa upp gruppen i helhet och inte specifika individer. Kontot är inte till för att visa upp de mest utvecklade gymnasterna i gruppen utan alla ska synas, förutsatt att de vill såklart

Uppdaterad: 23 MAR 2019 20:30 Skribent: Maria Gustafsson

Ida Gustavsson

Föreningen följer Svenska Gymnastikförbundets utbildningsstege och tävlingsstege.

Maria Gustafsson, Kyrkgatan 84 a

E-post: brunflogymnastik@gma...