bildades 1955

I över 60 år har vi erbjudit gymnastik

i olika former för alla åldrar i Brunflo

Svensk Gymnastik har många olika uttrycksformer. Rolig och lekfull träning i ständigt nya former. Olika men ändå lika – den egna kroppens rörelser är i centrum. Tävlingsutmaningar för dem som vill mer. God hälsa och välbefinnande genom rörelse, gemenskap och personlig utveckling – det är Svensk Gymnastik.

Hos oss är alla välkomna.

Föreningen följer också Svenska Gymnastikförbundets utbildningsstege och tävlingsstege.

Vi bedriver vår verksamhet i Östersund Arena samt i sporthallen på Kastalskolan och gymnastiksalen på Storvikenskolan i Brunflo.

Vi erbjuder för närvarande följande verksamhet:

Barngymnastik

För barn i åldrarna 3 - 6 år

Med leken i fokus och övningar som stärker barnens styrka och balans hjälper vi till att bygga upp barnens grundmotoriska färdigheter.

Förberedande träning med inriktning på Truppgymnastik

För barn från åk F och uppåt

Hjulningar, kullerbyttor och handstående är grunden för alla gymnastikens övningar därför tränar vi mycket på dessa grundövning i början.

Truppgymnastik

För barn från åk F och uppåt

Här övergår hjulningarna till rondater och flickflackar, kullerbyttorna till volter och skruvar, styrketräning kommer in för att förebygga skador och öka möjligheterna för gymnasterna att utvecklas i sin egen takt.

Att tävla är ett av målen för dessa grupper.

För att hjälpa till att bygga ett intresse för
rörelse hela livet
genomsyras vår verksamhet av
gemenskap, glädje och lek.

Gymnastik är roligt!

Uppdaterad: 07 OKT 2017 21:07